یزدفردا : مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو گفت: مشارکت این شرکت در طرح انتقال آب خلیج فارس به کویر مرکزی ایران یکی از اهداف این شرکت در راستای تحقق محور توسعه پایدار در اقتصاد کلان کشور است .
وی اضافه کرد: اما بهره برداری از معادن و ذخایر موجود در آن مستلزم رعایت یکسری اصول زیست محیطی و نیز زیر ساختار های اقتصادی است .
مدیرعامل شرکت چادرملو با بیان اینکه اجرای طرح انتقال آب از خلیج فارس به مناطق مرکزی یکی از این پروژه های عظیم در سطح ملی است که در شرایط فعلی می تواند راهگشای بخشی از مشکلات ناشی از بحران آب در این مناطق باشد تصریح کرد: باتوجه به پتانسیل بسیار بالای استان یزد، علاوه بر معادن در دست بهره برداری، سرمایه گذاری عظیمی هم برای طرح های بزرگ توسعه معادن و صنایع فرآوری معدنی در حال انجام است.
نوریان گفت: بدون تردید این سرمایه گذاری های عظیم، این منطقه را از نظر توسعه اقتصاد غیر نفتی، ایجاد اشتغال پایدار و افزایش ظرفیت های اقتصادی بسیار حائز اهمیت کرده است .
وی با اشاره به اینکه بر اساس مطالعات انجام شده و شرایط مشهود ، استان یزد، به دلیل بروز خشکسالی ها و افزایش تقاضا در بخش های شرب و کشاورزی و صنعت با کمبود منابع آب مواجه است اظهار کرد: برای رفع نیازهای آبی این محدوده، استفاده از آب خلیج فارس به عنوان یکی از منابع تامین آب مطمئن و پایدار برای ساکنان استان و صنایع و معادن اجتناب ناپذیر است.
نوریان افزود: با بهره برداری از این طرح عظیم ، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو 25 میلیون متر مکعب و یا به میزان 20 درصد از توان تولید آب را به خود اختصاص خواهد داد که با ایجاد تاسیسات آب شیرین کن بخشی از نیاز آب شرب ساکنین استان نیز تامین خواهد شد .
این مسوول ادامه داد: از سوی دیگر شرکت چادر ملو با هدف مصرف بهینه و حفظ منابع آب در محدوده شهرستان اردکان ، طرح احداث تاسیسات و شبکه جمع آوری ، انتقال و تصفیه فاضلاب شهر اردکان را از بهمن سال 1392 آغاز کرده است و پیش بینی می شود در صورت همکاری مسوولان و شهروندان اردکان ، در نیمه دوم امسال به اتمام برسد.
به گفته وی برای اجرای این طرح بالغ بر 1 هزار و 500 میلیارد ریال سرمایه گذاری در نظر گرفته شده است .
مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو یاد آوری کرد : با بهره برداری از این پروژه حیاتی و مهم در شهرستان اردکان علاوه بر تامین نیاز صنایع از پساب های خانگی و عدم استفاده مستقیم از سفره های آب زیر زمینی، بخش مازاد آب تصفیه شده برای سایر مصارف شهری و روستایی در اختیار مردم قرار می گیرد و مهمترین تاثیر اجرای این طرح، پیش گیری از آلودگی سفره های آب زیر زمینی بدلیل انتقال و رسوخ آلاینده های زیست محیطی از طریق چاه های فاضلاب خانگی است .
نوریان با اشاره به آمار منتشره از سوی متولیان امور آب در وزارت نیرو گفت: سالا نه در کشور 95 میلیارد متر مکعب آب مصرف می شود که 92 درصد آن در بخش کشاورزی، 6 درصد در بخش عمومی و شرب و تنها 2 درصد در بخش صنعت استفاده می گردد.
وی گفت: بنابراین بهتراست بجای انتقاد های یک سویه و غیر کارشناسانه ، نظر افکارعمومی و شهروندان را درجهت مصرف صحیح آب، چه در بخش کشاورزی و چه بخش خانگی جلب کنیم نه تحریک آنها علیه صنایع مولد که هر کدام سهم قابل توجهی در اقتصاد و معیشت خانواده ها و رونق کسب و کار در منطقه دارند .
وی با بیان اینکه شرکت تامین و انتقال آب خلیج فارس با سرمایه اولیه 3000 میلیارد ریال که از سوی برخی شرکت های بزرگ صنعتی و معدنی تامین شده در نظر دارد همزمان با ایجاد خط انتقال ، عملیات شیرین سازی آب را نیز انجام دهد افزود: براساس این طرح امکان انتقال سالیانه 500 میلیون مترمکعب آب از خلیج فارس بعد از شیرین سازی به فلات مرکز ایران وجود خواهد داشت و به گفته بهره برداری این شرکت، در حال حاضر پیمانکار این طرح انتخاب شده و عملیات اجرایی فاز اول به طول 300 کیلومتر از نیمه دوم امسال آغاز می شود .
مدیرعامل این شرکت افزود: در فاز یک 150 میلیون مترمکعب شیرین سازی آب انجام می شود که 40 میلیون متر مکعب به بندرعباس و 110 میلیون متر مکعب نیز به کرمان و یزد منتقل می شود همچنین مقدمات خط دوم نیز انجام شده و انتظار می رود با همکاری بخش خصوصی استان های کرمان و یزد خط دوم را به سرعت پیش ببریم.
وی ادامه داد: خط اول عمدتاً برای صنایع جنوب شرق بوده و 15 تا 20 درصد آن به بخش شرب اختصاص دارد اما خط دوم عمدتا برای آب شرب در نظر گرفته شده است.
اردکان با 80 هزار نفر جمعیت در 60 کیلومتری شمال شهر یزد واقع شده است.ک/
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 22,نوامبر,2024